Met onze ZZS tool weet je binnen een paar minuten of je voldoet aan Europese wetgeving

Geen tijd voor handmatige controles?

De lijst met gevaarlijke stoffen blijft maar groeien. Handmatig controleren van de vele duizenden chemicaliën die in producten verwerkt zijn, kost daardoor te veel tijd. Die uren besteed je liever aan ander werk. Toch móet je jouw ingrediënten blijven checken om te voldoen aan de Europese wetgeving. 
 
Voor overheden is dat nog lastiger: zij moeten voor alle bedrijven die stoffenlijst doornemen.
 
Met de ZZS tool van Deconcern voldoe je heel eenvoudig aan de actuele wet- en regelgeving én hou je tijd over. 
 
Hoe werkt dat precies?

Controle in drie stappen

Veiligheidsbladen aanleveren

De veiligheidsbladen (VIBs) bevatten alle gevaarlijke ingrediënten van producten. Het aanleveren van deze documenten is het enige wat je hoeft te doen, de rest doen wij!

Scan verwerken

Onze ZZS tool controleert in 5 minuten alle ingrediënten uit jouw veiligheidsbladen. Wij vergelijken de gevonden stoffen met nationale en Europese wetgeving, zo ben je altijd up-to-date.

Automatisch rapport

Onze automatische rapporten zorgen ervoor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over jouw wettelijke verplichtingen en de impact van jouw producten. Zo kan jij je volledig concentreren op je werk.

Voor wie is de ZZS tool?

Veel bedrijven in Nederland hebben te maken met milieuregels. Naar schatting werken er in Nederland zo’n 100.000 bedrijven met gevaarlijke stoffen, waarbij er ook emissies vrijkomen. Vooral in de branches metaalelektro, chemie, grafisch en scheepsbouw komen ZZS vaak voor.
 
Bedrijven die onder type B of C vallen, zijn vaak aangewezen op handmatige controles. Bespaar tijd en moeite, en kies voor de ZZS tool van Deconcern!

De voordelen van de ZSS tool

100% online

Je krijgt een licentie voor onze cloud tool, dus je hoeft geen programma te installeren en je kunt altijd bij je gegevens.

Jij hoeft niks te doen

Het scannen en identificeren van de ZZS gaat geheel automatisch, net zoals het genereren van het milieurapport.

Betrouwbaar en snel

In minder dan 5 minuten heb jij een compleet en kloppend overzicht van de gebruikte ZZS, compliant met de laatste Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.