Wij bouwen aan een duurzame en veilige toekomst

Met de ZZS tool houden we vervuilende en gevaarlijke stoffen zo veel mogelijk uit het milieu

Wat als we de controle op producten automatiseren?

In 2021 stond een van de oprichters van Deconcern voor een enorme klus: 3.000 grondstoffen en producten controleren. Die producten hadden elk meerdere chemische ingrediënten. Zonder automatisering zou deze klus zo’n 250 uur kosten: dat zijn meer dan 30 werkdagen!
 
Dat kan en móet beter, vonden we. Daarom ontwikkelden we de ZZS tool. Want automatische controle van gevaarlijke stoffen is veiliger, sneller én goedkoper.

We willen het landschap van de wettelijke controle op gevaarlijke stoffen in Europa sneller en veiliger maken

Kijken naar de grote schaal

Door de resultaten van onze ZZS tool te combineren, kunnen we op nationaal niveau inzicht krijgen in het gebruik van ZZS. Welke gevaarlijke stoffen worden er nu in Nederland gebruikt? Wat zijn de meest voorkomende stoffen? Dat is niet alleen handig voor overheden, maar ook voor bedrijven. Komt er een nieuwe stof op de lijst? Dan kan Deconcern de bedrijven die deze stoffen gebruiken, makkelijk waarschuwen.

Op het moment is er een gebrek aan controle op ZZS, en dat is voor iedereen slecht nieuws. Te weinig tijd, te weinig personeel of wetgeving die te vaak verandert: er zijn genoeg problemen om op te lossen. Onze ZZS tool helpt bedrijven en overheden daarbij.

Ons doel? Vervuilende en gevaarlijke stoffen zo veel mogelijk uit het milieu houden, door controle eenvoudig te maken.