"Al meer dan 70.000 gevaarlijke stoffen gecheckt op ZZS"

Uitdaging:

Omgaan met een altijd evoluerende wetgeving

Bij OZHZ werken ruim 200 specialisten die toezicht houden in de regio Zuid-Holland Zuid, waar ongeveer 10 duizend bedrijven gevestigd zijn. Deze bedrijven moeten regelmatig gecontroleerd worden op milieubelastende activiteiten. De invoering van de wetgeving over Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) heeft extra taken opgeleverd voor OZHZ. Het handmatig controleren van al deze bedrijven is tijdrovend.

Aanpak:

Tijdrovende controles automatiseren en versnellen dankzij Deconcern

Om de veiligheid van de woon- en werkomgeving efficiënter en effectiever te waarborgen, heeft de OZHZ ervoor gekozen om bedrijven van een aantal sectoren te controleren met behulp van de ZZS tool. Dit maakt het voor OZHZ makkelijker om volledige controles uit te voeren.

Video afspelen

Routine Controle:

Scheepswerfindustrie

Tijdens een routinecontrole gebruikt een toezichthouder van OZHZ de ZZS-tool om het productportfolio van een scheepswerf te scannen. Binnen enkele seconden toont de ZZS-tool welke Zeer Zorgwekkende Stoffen er worden gebruikt. 80% van de gebruikte producten op de scheepswerf bevat Zeer Zorgwekkende Stoffen.

Resultaat:

Snel inzicht in ZZS bij bedrijven

Dankzij het gebruik van de ZZS-tool kan OZHZ sneller en vollediger inzicht krijgen in het gebruik van ZZS bij bedrijven. Voordelen zijn:

  • Geen steekproeven meer, maar volledige scans
  • Snelheid; binnen enkele minuten is duidelijk of en welke ZZS er worden gebruikt
  • Automatisering; geen handmatige controles meer en de ZZS-tool is altijd up-to-date met de nieuwste wetgeving en stoffen

Met geautomatiseerde identificatie kan OZHZ zich direct richten op de volgende stap:
beheersing en verduurzaming